30 let Župnjske Karitas Ravne

Župnijska Karitas RAVNE NA KOROŠKEM je slavila 30-letnico delovanja

Garelija slik - klikni

            »Kmalu po osamosvojitvi Slovenije smo tudi v ravenski župniji začutili potrebo, da si odgovorimo na Jezusovo novo zapoved: »Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubite med seboj!« (Jn 13,34). Majhna skupina župljanov je prestopila meje svojih družin in župnije. Začela se je avantura ljubezni, avantura Župnijske Karitas Ravne!« je zapisal takratni župnik Alojz Bek, ustanovitelj župnijske Karitas. Začeli so se zbirati prvi sodelavci.  Ena od prvih odmevnih akcij je bila zbiranje pomoči za Šibenik, kamor je tovornjak s priklopnikom odpeljal oblačila in hrano. Zametki organizirane karitativne dejavnosti v župniji segajo tako v leto 1991. Zato so  v cerkvi sv. Egidija na Ravnah na Koroškem v soboto, 2.10., pripravili akademijo ob 30-letnici delovanja in zahvalno sveto mašo. Zbrane je pozdravil domači župnik Edvard Vajda, predsednik nadškofijske Karitas Maribor, Branko Maček, g. župan dr. Tomaž Rožen, in nadškof, monsinjor Alojzij Cvikl.
            V slavnostni akademiji so prikazali 30-letno delovanje, ki je bilo res bogato. V Kulturnem programu so sodelovale glasbenice in pevke: Nina Grošelj Bricman, Rozalija Dvoršek, Bojana Vrhovnik, Jerneja Enci in Marija Prikeržnik.
            Zaslužnim sodelavcem je nadškof podelil priznanja za dolgoletno služenje pri Karitas. Med njimi naj izpostavimo voditeljico go. Elo Zadravec, ki je na čelu kar 23 let in njeno desno roko go. Jožico Rupreht, ki je sodelavka od samega začetka.

Poročilo v Večeru