Prihajajoči dogodki

FRONTPAGE

Prvo sveto obhajilo 2024

V nedeljo 19. in  26. maja 2024 smo v župniji Kotlje in Ravne na Koroškem
obhajali slovesnost prvega svetega obhajila.
Prvič so Jezusa prejeli v svoje srce 9 prvoobhajancev v Kotljah

in 24 prvoobhajancev na Ravna h na Koroškem.

Pismo staršev prvoobhajancu

Dragi najin prvoobhajanec,

nestrpno si pričakoval ta velik dan. Na nekaj prstov lahko preštejeva število dni, na katere v letošnjem šolskem letu nisi vzkliknil ali vsaj omenil, da greš letos k prvemu svetemu obhajilu. Da boš prejel Jezusa!

    Tvoja močna želja je „kriva“, da smo v zadnjem letu vsi naredili kar nekaj korakov v zorenju naše vere. Ker te je vse zanimalo. Ker si hrepenel po tem, da bi zvedel in začutil še več.

    Tako si ob večerih prosil, če lahko namesto pravljice beremo Sveto Pismo. Prebili smo se skozi kar nekaj poglavij, ki so izzvala vprašanja in peljala v razprave. Z nekaterimi odgovori si bil zadovoljen. Nekatere pa boš iskal vse življenje …

    V očeh ti vidiva, kako močno čutiš, da te ima Jezus rad. Naj te danes, ko bo vstopil v tvoje srce, prime za roko ter vodi in usmerja po vseh ovinkih in strminah življenja.

    Včasih kar ne razumeva, kako ima lahko tako majhen fantič tako močno vero. V vsaki situaciji lahko v tvojih očeh razbereva, da se sprašuješ: „Kaj bi na mojem mestu storil Jezus?“ Rad pomagaš. Iščeš rešitve, ko se drugi znajdejo v težavah. Naj vedno tvoje srce ostane tako odprto do drugih!

    Verjameš, da ima molitev neverjetno moč. Kadarkoli kdo zboli, je žalosten ali izgubi upanje, ti je samoumevno, da predlagaš molitev zanj. Bil si že priča čudežu, ki je bil sad molitve. Moliva, da nikoli ne bi nehal verjeti v moč molitve.

    Tako dolgo si ga čakal, se nanj pripravljal in neposredno pripravljal nas. In končno je tu, ta tvoj dan! Navdušen si in kar je najbolje, Jezus je prav tako navdušen kot ti! Srečanje bo za oba ganljivo.

    Moliva, da nikoli ne bi izgubil navdušenja preteklega leta in nestrpnosti preteklega tedna. Da bi vedno ohranil to otroško neučakanost pred prejemom vsakega svetega obhajila posebej. Da ne bi nikoli izgubil vere, da prejemaš Jezusa.

    V očeh ti vidiva, kako močno čutiš, da te ima Jezus rad. Naj te danes, ko bo vstopil v tvoje srce, prime za roko ter vodi in usmerja po vseh ovinkih in strminah življenja. Želiva ti, da nikoli, niti za trenutek, ne bi podvomil, da je posebej zate pripravil to razburljivo pot!

 

Župnije Ravne na Koroškem, Kotlje in Strojna

Župnije Ravne na Koroškem,
ŽupnijaKotlje
Župnija Strojna
Stara ulica 14
2390 Ravne na Koroškem
GSM: 041 388 268
Za informacije glede spletne strani nas kontaktirajte na zu.ravne@rkc.si

Kontakt

GSM: 041 388 268
E-mail:
 zu.ravne@rkc.si
Ravne ne Koroškem - TRR: 0247 0025 3755 810
Kotlje - TRR: 0247 0008 9427 528
Strojna - TRR: 0247 0025 3956 697

V nujnih primerih pokličite na mobilni telefon!

  • Edvard Vajda, župnik,
    GSM: 041 388 268

Župnijska pisarna na Ravnah

odprta:

  • v ponedeljek in torek od 9.00 do 11.00
  • vsak dan po sv. maši

/sv. maše so ob 19.00, v sredo ob 7.30; v mesecu maju ob 18.30; v zimskem času ob 18.00/

Župnija Ravne na Koroškem, Kotlje in Strojna © 2020 | Spletna agencija Si-TEAM